КАТ внедри нови преносими камери, следящи за високата скорост, всяка от

...
КАТ внедри нови преносими камери, следящи за високата скорост, всяка от
Коментари Харесай

Нови камери на КАТ ще ловят до трима нарушители едновременно

КАТ внедри нови преносими камери, следящи за високата скорост, всяка от които коства 30 000 евро. Камерите вече са на пътя, съобщи bTV.

Едно от най-големите им преимущества е, че работят в няколко ленти и може да снимат по едно и също време по двама или трима извършители.

" Досега фотосите с повече от един автомобил ги смятахме за невалидни, защото не можехме да потвърдим кой от тях е с превишена скорост ", изясни пред bTV Росен Рапчев, шеф бранш " Контрол на пътното придвижване "  към Главна дирекция " Национална полиция ". По думите му за предходната година от стационарни и мобилни камери са снимани общо 490 000 нарушавания. От тях близо 97 000 са били невалидни, тъй като КАТ не е могла да откри кой автомобил е нарушителят.

Новите камери работят чудесно при дъжд и сняг и разпознават както български, по този начин и непознати регистрационните номера. Много по-лесна е последващата обработка на нарушаванията.

Устройствата може да бъдат инсталирани както в профил на пътя, по този начин и на мостове. Всяко от тях работи най-малко 5 часа. След привършване на работата посредством конфигурирана вътре сим карта данните се изпращат в централната база данни в Министерство на вътрешните работи. " Няма опция за операция, служителят на реда не смъква ръчно нарушаванията, те се изпращат автоматизирано ", добави Рапчев. 

Новите камери няма да могат да се засичат от антирадарите, твърдят още от полицията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР